Tips för en bättre upplevelse inomhuscykling

Tips för en bättre upplevelse inomhuscykling

mars 5, 2020 0 av Anna

Inomhuscykling ger många fördelar, till exempel förmågan att förbättra kondition och total styrka när du förbereder dig för säsongen utomhus. Eftersom det är så viktigt att ha ett starkt energisystem för att uppnå cykelframgång är detta huvudfokus under träningen.

Medan inomhuscykling ger utmaningar som man verkligen inte kan undvika helt, kan miljön fortfarande förbättras genom att följa några av tipsen nedan.

Luftcirkulation

Att skapa bra luftcirkulation är ett sätt att göra cykelupplevelsen inomhus bättre. När du tränar inomhus kommer miljön att fyllas med varm luft som kommer från kroppen. Det är möjligt att ta bort denna heta luft genom att slå på en kraftfull fläkt. Du kan också placera en annan fläkt åt sidan eller bakom för att cirkulera luften och hålla din kropp sval också.

Temperatur

Detta säger sig självt, men en temperatur som är för låg eller hög kan ha negativa effekter på kroppen. I slutändan bör temperaturen vara lite kallare eftersom rummet blir varmare när du cyklar. Detta beror dock på antalet personer som tränar och rumsstorleken. Idealiskt kommer rummet att ha ett fönster som kan öppnas under körning för att kontrollera temperaturen och skapa en högre komfortnivå.

Klädsel

Att ha rätt klädsel hjälper dig att få ut det mesta av inomhuscykling. Det bästa sättet att gå är en ärmlös tröja eller inte bära en alls. Mycket avancerade tyger kommer inte ens att kunna absorbera svett tillräckligt bra så att du kan vara bekväm. Cykel shorts är viktiga eftersom de flesta säten inte är vadderade riktigt bra. I slutändan, ju mindre du bär, desto bättre har du.

Distraktioner

Att titta på en cykel-DVD, TV-show / film eller lyssna på musik kan hjälpa dig att distrahera under ridning. Om du cyklar med i ett tyst rum kan cykelupplevelsen inomhus vara en inaktuell en ganska ofta. Att kunna njuta av dina träningspass hjälper dig att komma igenom de tuffa dagarna och hålla dig motiverad.

Hydrering

En sportdryck eller en vattenflaska ska finnas till hands när du rider. Du kommer att ha svårt att ersätta alla vätskor du tappar eftersom du förmodligen kommer att svettas mer inomhus i motsats till utomhus. Drick ofta medan du cyklar för att hålla dig hydratiserad så mycket som möjligt.