Långtorkande akrylfärg

Långtorkande akrylfärg

juni 5, 2016 0 av Anna

En av de viktigaste egenskaperna hos akryl är att de torkar riktigt snabbt. Många konstnärer föredrar att använda akryl över vattenfärger och oljor eftersom den snabba torkningstiden gör att de kan få sin målning snabbt. Med långtorkande akrylfärg, även känd som öppen akrylfärg, får du alla fördelarna med akryl, plus mer tid att arbeta med färgen.

Långtorkande akryl kan ta allt från en dag till och med en vecka eller längre att torka, beroende på saker som rumstemperatur och färgens tjocklek. Du behöver inte skynda dig för att få allt gjort innan färgen torkar; istället har du råd att koppla av med vetskapen om att du har mer tid att arbeta med din målning. Med långtorkande akryl kan du också göra mycket mer färgblandning, något du inte har mycket chans att göra med snabbtorkande färger. Långtorkande akryl är bra för dem som älskar akrylens flexibilitet men inte gillar att bli rusade.