Hur man målar ett rum för att ge ditt hem ett vackert nytt utseende

Hur man målar ett rum för att ge ditt hem ett vackert nytt utseende

februari 25, 2016 1 av Anna

Att måla ett rum kräver mycket planering och mycket arbete när du tar dig tid att planera jobbet ordentligt. När du gör det nödvändiga förberedelsearbetet kommer du att belönas med ett vackert nytt utseende i ditt rum.

Det första du vill göra är att utvärdera väggarnas och takets skick i ditt rum. Om det finns spikhål, bucklor eller höga fläckar vill du reparera dem, detta är ett måste! Förvänta dig inte att färgen fyller sprickor eller på ett magiskt sätt gör att defekter i väggen försvinner. Ett nytt lager färg ger rummet en ny ren känsla. Men en ny färgfärg reparerar inte defekterna i väggarna eller taket.

Dina väggar och tak måste vara rena och i perfekt skick innan du börjar måla. Du måste fylla alla spikhål ta bort all smuts och fläckar. Om ditt tak har en vattenfläck måste det behandlas med en produkt som är speciellt utformad för att förhindra att fläcken sipprar igenom din takfärg. Att måla över en vattenfläck utan rätt förberedelse är slöseri med din tid. Det är absolut nödvändigt att behandla den fläcken korrekt innan du målar taket.

Vilken färgfärg du väljer beror på vilket rum du målar. När du målar ett vardagsrum eller sovrum vill du använda platt väggfärg eller väggfärg med en äggskalfinish. Om du målar köket eller badrummet vill du använda en halvblank yta. Halvglans är mer motståndskraftig mot fukt och kan enkelt rengöras.